kedvenceim

a kedvencek listájában jelenleg termék található


kérdezzen tőlünk

Gyűjtse össze kedvenc termé-keit és tegye fel kérdéseit, hogy kollégáink mielőbb válaszolhassanak Önnek!

Kedvencek megtekintése

 • dizájn és innováció

  Liebherr

 • kiemelkedő egyéniség

  Falmec

 • intelligens működés

  Whirlpool

 • valódi tökéletesség

  Elica

 • modern elegancia

  Gorenje

 • mindig jobban

  Miele

 • divatos megjelenés

  Blanco

 • főzés szenvedéllyel

  Neff

 • kreativitás és stílus

  Smeg

 • Liebherr

 • Falmec

 • Whirlpool

 • Elica

 • Gorenje

 • Miele

 • Blanco

 • Neff

 • Smeg

válasszon konyhabútort


konyhatervezési ötlettár


mediterrán stílus

Olaszországban a reneszánsz életérzés, az ember és a természet szeretete a mai napig jellemzi a lakberendezést. Családias, meleg otthont teremtő, melyet tágas tér és bőséges természetes fény jellemez. Színvilága a napfényt, a tengerpartot, az olajfákat idézi. Vastag, egyenetlenül vakolt fehér vagy okker falak, vaskos faajtók és ablakok, kovácsoltvasból vagy kőből faragott korlátok láthatók a térben. Sajátos hangulatát a patinás bútorzat és a motívumvilágát hordozó edények, textilek, szőnyegek teremtik meg. Egyes változatai némileg más-más stílusjegyeket hordoznak, eszerint megkülönböztetjük a tüzes spanyol, az elegáns olasz, a puritán görög és a szolid provance-i mediterránt.


A stílusirányzatok alapvető jellemzői:
- Népenként erősen eltérő stílusjegyek
- A ház funkciója a forróság elleni védelem
- Természetes kövek, mázas padlók
- Hazai alkalmazásakor a stílusok jegyeit sokszor összemossák

art deco

Az Art Deco stílusában készített bútorok kiemelkedő darabjai, eredetileg luxuscikkek voltak, az "elit" megrendelésére készültek. Mestermunkák, melyeket nagy szakértelemmel, kézi munkával állítottak elő, drága, egzotikus anyagok (ébenfa, indiai rózsafa, diógyökér) felhasználásával. Díszítésükhöz gyöngyházat, elefántcsontot, aranyat, ezüstöt használtak.
Ezek a formatervezett, luxust sugárzó bútorok az eredeti, nemes anyagok élethű utánzatainak megjelenése révén a tömegtermelésben is megjelentek, az olcsóbb anyagok felhasználásával megfizethetővé váltak, a polgári otthonok díszei lettek.

country

Eredetileg az angol vidéki stílust jelentette, de mára összemosódott és country alatt az angol, amerikai, skandináv vagy akár toszkán vidéki stílust is értik. Egyedivé az adott régióra jellemző sajátos bútorok, szín, motívum- és anyaghasználat teszi. Egy biztos: természetközeli, meghitt, barátságos stílus. Természetes anyagok, visszafogott színek jellemzik. Sok kiegészítő jellemzi. Az összhangot a részletek igényes megválasztásával teremti meg. Patchwork, virágos, kockás-csíkos kézi szőttesek, horgolt vagy kötött, jellemzően kézimunkával készült textilek teszik egyedivé. Konyha esetében gyakori a téglából épített konyhapult, fiókok helyett pedig a fonott kosarak, vidéki hangulatú (bádog, kerámia) használati tárgyak.

klasszikusan modern

Megőrizve újítani. Ez lehetne a mottója a klasszikusan modern stílusnak. Vonalvezetésében, a bútorelemek elrendezésében és színekben modern, motívumait és anyaghasználatát tekintve pedig a klasszikus értékek jellemzik. Színei visszafogottak, díszítettségében sem a faragott vagy festett túldíszítetség, hanem finom egyszerűség dominál. Szögletes bútorelemek, egyszerű motívumok, kazettás faajtók teszik sajátosság ezt a stílust.

minimál design

A minimál stílus a lehető legkevesebbel igyekszik a maximumot, azaz a tökéletes komfortérzetet nyújtani. Egyszerű, elegáns, letisztult, szögletes formák jellemzik. Semmi giccs, csak egyszerűség, az viszont kifogástalan és tökéletes minőségben. Legjellemzőbb színe a fehér, de gyakoriak a natúr színek, a barna különböző árnyalatai, a szürke és a fekete. A stílus hívei szívesen játszanak a sötét- világos kontraszttal. A minimál lakásban nincs sok bútor csak a legszükségesebbek. Gyakran a falba rejtett gardróbbal, polcokkal takarják el a hétköznapi tárgyakat, éppen emiatt egyesek személytelennek tartják. A minimálnak ugyanakkor világszerte egyre több híve van. Kedvelői szerint a minimalista stílus felkínálja a rendezettséget, a nyugalmat és a tisztaság érzetét.

klasszikus stílus

A klasszikus-stílus eredete a régi történelmi korokba nyúlik vissza. Jellemzői a tömör, minőségi bútorok. A lakástextilek nemes anyagból készülnek (selyem, bársony, csipke, kelmék). Színeiben változatos, de akár meleg (sárga, barna, bézs, drapp, rozsda, bordó, stb.), akár hideg (jégkék, fáradt rózsaszín, füstszín, homokszín, vaníliasárga, mentazöld, stb.) színeket választunk, az összhatás nyugodt és letisztult legyen. Hangulata fensőbbséges, kimért, nyugalmas, elegáns, értékes, fennkölt, nemes, arányos, míves, pazar és fényűző is lehet. A klasszikus stílusnál fontosak a kiegészítők. A kisbútorok úgy vannak jelen a klasszikus térben, mint a finomságot, bájt erősítő eszközök, amelyek egyben ízlésünket, egyéniségünket és a szoba jellegét is kifejezik. Jellemzőek még a vázák, tükrök, kerámiák, porcelánok, üvegek, faliórák, ezüst- és réztárgyak, zongora, gyertyatartók, míves gerincű könyvek, falikarok és lámpák, párnák és takarók, kilincsek és ajtódíszek. Konyhabútornál esetében a párkányléc, a körbeépített elszívó és a dízes üvegek tölthetik be ugyanezt a funkciót.


Az Év honlapja - Minőségi Díj 2013 Alapítva: 1997 © 1997 - 2012. All rights reserved - Minden jog fenntartva! Készítette:
név
e-mail
+36
tárgy

Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg, összes mező kitöltése kötelező

Kérdése van? Hívjon minket! +36 1 / 898 1538
partnereink
kérdezzen e-mailben

Áraink tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk.
Kérje pontos árajánlatunkat!
bezárás

Áraink tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk.
Kérje pontos árajánlatunkat!
bezárás