kedvenceim

a kedvencek listájában jelenleg termék található


kérdezzen tőlünk

Gyűjtse össze kedvenc termé-keit és tegye fel kérdéseit, hogy kollégáink mielőbb válaszolhassanak Önnek!

Kedvencek megtekintése

Úszómedence VS fürdőtó

Szeret strandolni? Szeretné, ha otthonában is lenne egy hely, ahol szabadon pihenhet? Nyáron különösen kényelmes, ha nyugodt körülmények között megmártózhatunk a hűsítő habokban és átadhatjuk magunkat a kikapcsolódás örömének. Egy fárasztó, stresszes nap után ugyan mi esne jobban, mint egy zavartalan felfrissülés a saját úszómedencénkben?

Az úszómedence nem(csak) luxusszimbólum, mely emeli ingatlana presztízsértékét, hanem az egészséges élet része: a mozgás, pihenés egyik legélvezetesebb módjára nyújt lehetőséget. 1Saját medencéjében fárasztó utazás és komolyabb készülődés nélkül bármikor úszhat egyet, amikor csak kedve tartja… akár este is élvezheti, ahogy a csillagok fénye tükröződik a víz felszínén, és a lágy szellő simogatja bőrét egy forró nyári nap végén. Ha Ön sem szeretne lemondani erről a kényelemről, alapvetően kétféle medence közül választhat.


A klasszikus úszómedence esetében beltéri, vagy kültéri típus létezik. Ha az első mellett dönt, úgy bármelyik évszakban, akár télen is csobbanhat egyet, míg nyáron meglehetősen furcsa, ha zárt térben lubickol az ember. A benti medence hátránya továbbá, hogy a kialakításáról már az épület tervezésekor gondoskodni kell, mivel rengeteg szempontnak szükséges megfelelnie. Figyelni kell például az optimális szellőzőrendszerre, a páramentesítésre, a vezetékekre (víz, fűtés, szennyvízelvezetés stb.)  

2

Épp ezért előnyösebb a kültéri verzió, amely igazi nyári strandélménnyel kecsegtet és az otthoni szórakozást is új megvilágításba helyezi – játékra, sportolásra, rekreációra tökéletesen alkalmas. Családja imádni fogja, de a baráti társaság számára is tökéletes találkozási lehetőség… és az esztétikumról még nem is esett szó. Egy igényesen megtervezett, kivilágított úszómedence az udvarban lenyűgöző látvány, mely minden tekintetet magára vonz.

 

Tervezésekor először azt érdemes eldönteni, hova kerüljön. Nem árt olyan helyet választani, amit ér a napsütés, és amelynek a közelében nincsenek növények. A tükörsima vízfelszínen lebegő fűszálak, falevelek rendkívül illúziórombolóak. A kültéri medence hátránya, hogy amíg hűvös az idő, nem tudunk fürdeni benne (a beltérivel szemben), de ma már erre is van egy kompromisszumos megoldás. Ha a medencébe napkollektorok kerülnek, úgy a napenergia sokkal jobban hasznosul, kiegészítve a medence fűtését – így sokkal költséghatékonyabb a legdrágább, klasszikus fűtéssel szemben. Így a medence kora tavasztól késő őszig az Ön rendelkezésére áll.

3

Az is praktikus, ha medencefedést választ, amely védi a szél által hordott levelektől, a portól, bogaraktól, és abban is segít, hogy jobban kihasználja a medencéjét. A fedésnek köszönhetően ugyanis a víz lassabban hűl ki, így egy hűvösebb, esős nyári napon is lubickolhat, ráadásul a fürdési szezont is kitolhatja.

 

A második tényező tervezéskor a medence méretének, anyagának és alakjának eldöntése. Átlagosan a 8×4×1,4 m-es méretet tekintik ideálisnak a szakértők, mivel ebben a medencében már jól lehet úszni. Természetesen teljes mértékben az Ön ízlésén és a rendelkezésére álló helyen múlik, mekkora lesz a medencéje. A forma kiválasztása már sokkal izgalmasabb. Nyugodtan rugaszkodjon el a hagyományos téglalap alakútól, lehet, hogy udvarának sokkal egyedibb megjelenést kölcsönözne egy ovális, vese alakú, vagy kétoldalt római lépcsős esetleg kör alakú medence.

4

Választhat például üvegmozaik vagy kerámia burkolatot. Egy csúszásbiztos szegélykő peremmel pedig egy csipetnyi olasz, mediterrán hangulatot csempészhet udvarába.

Egyik sarka lehet sekélyebb, lépcsővel ellátott, ahol kényelmesen leülhet, sőt csúszdát is tehet bele, ami biztosan a kerti strandolás fénypontja lesz. Apropó fénypont: számtalan kiegészítővel teheti egyedibbé és stílusosabbá medencéjét: mind közül a legkülönlegesebb a LED-es rendszerű világítás, amellyel a medence mindig a hangulatához illő színvarázzsal tündöklik majd. Színváltós technikával például egy távirányító segítségével kényelmesen, a napozóágyból variálhatja a különböző színárnyalatok váltakozását.

 

Nemcsak úszómedencét választhat, ha a víz nyújtotta felüdülés szabadságérzetére vágyik. A fürdőtó tökéletes megoldás mindazoknak, akik a nagyvárosban a természeti környezet nyújtotta felfrissülés után sóvárognak, és egy teljesen egyedileg megtervezett saját kerti tavat szeretnének sok sok zöldnövénnyel és virággal. Azoknak is tetszeni fog, akiket zavar a klórszag és allergiásak a vegyszeres tisztításra. További előnye, hogy viszonylag gyorsan felmelegszik, így az üzemeltetési költsége is alacsony.

5

A fürdőtó nem más, mint egy wellness oázis, ahová Ön visszavonulhat olvasgatni, pihenni, elmerengni távol a zajos mindennapoktól, gyönyörködve a sziklakert és virágok szépségében.  Természetesen nemcsak esztétikai szempontból kényezteti érzékszerveit, a tóban kedvére kikapcsolódhat, úszhat, vagy fürödhet. A fürdőtó tisztaságában maximálisan megbízhat. Sokan tapasztalták már, hogy a vegyszeres tisztítású medencében való fürdés után allergiás reakciók, kiütések, szemviszketés jelentkeznek. A speciális szűrőrendszerrel tisztított biotóban ilyen veszély nem fenyegeti Önt és családját.

6

Kivitelezéséről ugyanaz mondható el, mint az úszómedencéről: lehet klasszikus négyszögletes, de követheti a kert formáját is (ezt nevezik fürdőtónak). Megtervezésekor teljes mértékben szabadjára engedheti a fantáziáját, hogy pontosan olyan legyen, amilyennek megálmodta.

 

Ha kedvet kapott egy kis felfrissüléshez, kezdje el tervezgetni saját medencéjét vagy fürdőtavát. Nyárig még épp időben elkészül! :)   

 

 

 Ízelítő olasz bútor kínálatunkból:

 

06

 

07

 

08

 

09

 

10

Нравится статья?

Поделитесь с вашими знакомыми!


Az Év honlapja - Minőségi Díj 2013 Alapítva: 1997 © 1997 - 2012. All rights reserved - Minden jog fenntartva! Готовлено
имя
электронная почта
+36
предмет сообщения

Просим подать существующие данные о себе, заполнене всех полей объязательно

У Вас вопрос? Дзвоните нам! +36 1 / 898 1538
партнёры
просите через электронную почту

Áraink tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk.
Kérje pontos árajánlatunkat!
bezárás

Áraink tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk.
Kérje pontos árajánlatunkat!
bezárás