kedvenceim

a kedvencek listájában jelenleg termék található


kérdezzen tőlünk

Gyűjtse össze kedvenc termé-keit és tegye fel kérdéseit, hogy kollégáink mielőbb válaszolhassanak Önnek!

Kedvencek megtekintése

Olasz mediterrán stílus

A mediterrán stílus az egyik legnépszerűbb lakberendezési irányzat Magyarországon. Sokan azonban mintha kicsit összemosnák a fogalmakat, és egy kalap alá vennék a Földközi-tenger országainak építészeti jegyeit, pedig elég nagy különbség van például a spanyol és az olasz lakberendezés között.

Olasz mediterrán stílus: a szenvedélyes művészet és az elegancia találkozása

Míg a dél-franciaországi Provence-ban a természetesség és egyszerűség dominál, addig Spanyolországban szeretik a tüzes, meleg színeket, Görögországban pedig a hűvös, kékes árnyalatokat és a kicsit puritánabb lakberendezést. Az olasz mediterrán stílus mind közül talán legkiforrottabb, hiszen a művészetek bölcsőjében a stílusnak és szépérzéknek évszázados hagyományai vannak.

Mediterrán olasz villa

Mediterrán – mennyi tűz és elegancia!

Ha egy szóban kellene meghatározni az olasz mediterrán lakberendezést, akkor az minden bizonnyal az elegáns lenne. A kifinomult ízlésvilágnak köszönhetően a terek ízlésesek és harmonikusak, látványosak, de nem hivalkodóak. Emberközpontú, élhető és kényelmes.

 

A déli napsütötte színek ragyogása

Az anyagokban itt is a természetesség dominál, a színek pedig a melegebb tónusok felé mozdultak el, de nem annyira harsányak, mint a spanyol lakberendezésben. Inkább a finom sárgák, az okker és a narancs a népszerűek, bár ízlésesen használva szeretik az erősebb narancsot, vagy akár a bordót is.

A stílusban néha belekeveredik egy kis rusztikusság, nyers kövek, márvány, terrakotta, ami kiválóan ellensúlyoz és kiemeli az igényes részleteket.

mediterrán konyha és étkező 

Olasz bútorok, a szenvedélyes szépség és igényesség szeretete

Még egy fontos dolgot ki kell emelnünk, ha az olasz mediterrán stílust szeretnénk jellemezni, ez pedig a minőség iránti igény – ez egyébként minden más olasz lakberendezési stílusra is érvényes. Az olaszok nem érik be olyan bútorokkal, amik szépek, de néhány év múlva tönkremennek, vagy nem eredeti anyagokat tartalmaznak.

Olasz klasszikus ülőgarnitúra 

A mediterrán hangulat, ami felmelegíti a szívünket

Ha mi is az olasz mediterrán hangulatát szeretnénk becsempészni az otthonunkba, kísérletezzünk bátran a színekkel, használjunk természetes anyagokat, és legyenek nagyon magasak az elvárásaink a minőséget illetően.

Tetszett a cikk?

Ossza meg ismerőseivel!


Az Év honlapja - Minőségi Díj 2013 Alapítva: 1997 © 1997 - 2012. All rights reserved - Minden jog fenntartva! Készítette:
név
e-mail
+36
tárgy

Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg, összes mező kitöltése kötelező

Kérdése van? Hívjon minket! +36 1 / 898 1538
partnereink
kérdezzen e-mailben

Áraink tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk.
Kérje pontos árajánlatunkat!
bezárás

Áraink tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk.
Kérje pontos árajánlatunkat!
bezárás